Home > SPORT BOTA

E vendosën në hartë Kosovën si pjesë të tyre, FIFA hap procedurë disiplinore për Federatën e Futbollit të Serbisë

E vendosën në hartë Kosovën si pjesë të tyre, FIFA

Serbia vazhdon të ngatërrojë sportin me politikën. Së fundmi, në dhomat e zhveshjes para ndeshjes ndaj Brazilit, u vu re një flamur që tregonte një hartë ku shihej Kosova si pjesë e Serbisë. Aty shkruhej: Asnjë dorëzim.

FIFA nuk ka qëndruar duarkryq ndaj një rasti të tillë kaq flagrant dhe ka hapur procedurë disiplinore. Organizata më e madhe e futbollit në botë nuk toleron aspak veprime të tilla dhe me shumë mundësi do ketë një ndëshkim për Federatën Serbe.

Kjo nuk është hera e parë që ndodh diçka e ngjashme, pasi ngacmimet nga ana serbe kanë qenë të përsëritura. Vendimi i FIFA-s akoma nuk është bërë i ditur, por e vetmja gjë që mund të thuhet është se kësaj here vështirë se do shpëtojnë paq.

Flash News

News24 Livestream