Home > SHQIPËRIA

Situata me pandeminë/ Dyfishohet numri i urgjencave, pjesa më e madhe e të shtruarve në spitalet Covid të moshuar. Varianti dominues, Delta

Situata me pandeminë/ Dyfishohet numri i urgjencave, pjesa më e madhe

Ndërsa raportoi situatën me pandeminë e Covid-19, nga spitali Infektiv gazetari Erjon Skëndaj u shpreh se ka një dyfishim të urgjencave dhe shtrimeve në spital.

Skëndaj tha se pjesa më e madhe e tyre janë të vaksinuar me 2 dhe madje me dozë përfrorcuese dhe i përkasin moshave të mëdha.

Ndërkohë varianti dominues vazhdon të jetë Delta.

“Në 48 orë 80 shtrime dhe urgjenca. Rastet sipas mjekëve i përkasin variantit Delta. Forma të rënda që manifestohen në moshat e vjetra. Pjesa më e madhe e tyre janë të vaksinuar me dy doza madje edhe me dozë përforcuese. 18 urgjenca që nga ora 10 e paradites së sotme. Kemi një rritje të dukshme të urgjencave që përfundojnë me shtrime. Sipas mjekëve këta janë raste që janë trahtuar 2 javë në shtëpi dhe më pas janë sjellë në shtëpi dhe i përkasin javës së p-arë të janarit. Delta vazhdon të jetë prezent. Kemi një dyfishim të rasteve të shtrimit në vetëm 48 orë. Mjekët vazhdojnë të thonë se Omicron vazhdon të jetë një rasti i lehtë.”- tha ai.

Flash News

News24 Livestream