Home > Rrugëtim me Anilën Lajmet

Xheni Karaj jep versionin e saj “Në rrugëtim me Anilën” për debatin e bujshëm: Nuk kemi kërkuar heqjen e fjalës “Nënë”!

Xheni Karaj jep versionin e saj “Në rrugëtim me

Aktivistja e njohur e komunitetit LGBT në Shqipëri ka qenë protagoniste sot në studion e “Rrugëtim me Anilën” në Neës24, ku ka vendosur që të sqarojë edhe njëherë tymnajën e thashethemeve të ngritura këto ditë, lidhur me pretendimet e këtij komuniteti për heqjen e fjalës “nënë” nga fjalori dhe për zëvendësimin me “prindi që lind nr.1” dhe “prindi nr.2”.

Duket si një qasje e medias për ta nxjerrë nga konteksti këtë fjalë, që sipas Karajt në fakt nuk aspak lidhje me kërkesën për heqjen e fjalës “nënë” nga fjalori i shqipes.

“Nuk kemi kërkuar heqjen e kësaj fjale. Për mua dhe komunitetin tonë, fjala “nënë” është po aq e shenjtë sa edhe familja”!

Flash News

News24 Livestream