Home > Me Zemër të Hapur Lajmet

Nga studio e “Me zemër të hapur”, nëna apelon për lirin e të birit nga burgu i Zaharisë

Nuk ka trishtim më të madh për një nënë kur dëgjon lutjet e të birit dhe ndihet e pafuqishme për ta ndihmuar. Kjo është historia e Davës nga Kurbneshi.

Nga burgu i Zaharisë ku qëndron i izoluar që prej gushtit të vitit të kaluar i biri i përgjërohet në telefon që ajo ta lirojë prej aty pasi është duke vdekur. I biri i Davës, Kastrioti është 45 vjeç dhe prej më shumë se 20 vitesh ka shfaqur probleme të shëndetit mendor për të cilat edhe kurohet prej vitesh sistematikisht.

Gushtin e vitit të kaluar ai nuk i mori rregullisht mjekimet dhe pati çekuilibrim në sjellje. Kastrioti dogji disa mullarë me bar në fshatin e tij si edhe tregoi rezistencë ndaj punonjësve të policisë që erdhën për ta prangosur. Në studion e emisionit “Me zemër të hapur” është Dava e cila do të ndajë më publikun këtë histori të trishtë të djalit të saj, por edhe të bëjë një apel për institucionet që i biri të mos rrijë në qeli por në një shtrat spitali ku të mund edhe të kurohet për problemet e tij mendor. Ndiqni rrëfimin e kësaj nëne…

News24 Livestream