Home > COVID19

Kanadaja autorizon vaksinën Pfizer për fëmijët e moshës 12 deri në 15 vjeç

Kanadaja autorizon vaksinën Pfizer për fëmijët e moshës

Kanadaja është vendi i parë në botë që ka autorizuar vaksinën kundër COVID-19 për të gjithë fëmijët midis moshës 12-15 vjeçare. Ministria e shëndetësisë e vendit e mori vendimin bazuar në të dhënat nga provat klinike të fazës së tretë mbi fëmijët e moshës.

"Departamenti përcaktoi që ajo vaksinë është e sigurt dhe efektive kur përdoret në këtë grupmoshë të re" tha një këshilltar i minsitrisë. Pfizer e mirëpriti këtë duke thënë që vaksina e tyre është mëse efektive mbi të gjitha grupmoshat. 

Kanadaja ka regjistruar në shumë se 1.2 milion raste koronavirus dhe afërsisht 20% të tyre janë në njerëz nën moshën 19 vjeç. Tani qeveria po kërkon për një vaksinë që mund të ndihmojë në vaksinimin gradual të shoqërisë dhe popullit kanadez.

News24 Livestream