Home > COVID19

FDA autorizon vaksinën Pfizer për të gjithë fëmijët nën moshën 12 vjeç

FDA autorizon vaksinën Pfizer për të gjithë

Administra e Ushqimit dhe Barnave (FDA) është gati të autorizojë vaksinën e koronavirusit Pfizer dhe BioNTech për fëmijët e rijn deri në moshën 12 vjeç në fillim të javës së ardhshme. Vendimi shumë i pritur është një hap i madh drejt sigurimit të shkollave fillestare dhe të mesme. Vaksina është gjithashtu një lajm i mirë për prindërit e shqetësuar për shëndetin e fëmijëve të tyre.

Vaksina Pfizer është aktualisht e autorizuar për adoleshentë të moshës 16 vjeç e lart. Një zëdhënëse e FDA-së, Stephanie Caccomo tha që- " Ne mund të sigurojmë publikun se po punojmë për shqyrtuar këtë kërkesë sa më shpejt të jetë e mundur". 

Kompanitë e Pfizer dhe BioNTech cituan kërkimet e tyre klinike në fillim të vitit, ku tregohej që vaksina ishte më efektive në popullatën më të re dhe që krijonte antitrupa më të fortë mbi të rijntë. Deri më tani SH.B.A ka vaksinuar më shumë se 100 milionë njerëz, por ritmi ka rënë dhe tani zyrtarët po përpiqen të ndryshojë strategjinë për të arritur pjesën tjetër të popullsisë. 

 

News24 Livestream