Home > BOTA

Zbardhet raporti që frikëson Italinë: Rreziku nga Covid-19 është rritur

Zbardhet raporti që frikëson Italinë: Rreziku nga Covid-19

Situata e përgjithshme e rrezikut nga COVID-19 është përkeqësuar në Itali për të katërtën javë radhazi, andaj nevojiten masa të reja për të luftuar infektimin.

Kështu së paku thuhet në një draft të raportit të përjavshëm të monitorimit të coronavirusit, të Ministrisë së Shëndetësisë dhe Institutit të Lartë të Shëndetit (ISS) të Italisë, shkruajnë mediat italiane, përcjell Telegrafi.

Raporti thuhet se ka përmendur rajoneve/provincat autonome ku niveli i rrezikut të ngjitjes është i lartë është rritur nga një në pesë dhe ato janë Abruzzo, Lombardia, Marche, Piemonte dhe Umbria.

Ndërkohë numri i rajoneve/provincave autonome që konsiderohen të jenë me rrezik të ulët ose të moderuar është ulur, përkatësisht nga tetë në gjashtë dhe nga 12 në 10, tha raporti.

Ai thotë se ngritja e përhapjes së coronavirusit ishte e lidhur me ardhjen e varianteve më ngjitëse.

“Masa të mëtejshme lehtësuese janë të nevojshme urgjentisht në të gjithë territorin kombëtar dhe masat e kufizimit të zbutjes në kohë janë të nevojshme në zonat me përhapjen më të madhe për të parandaluar mbingarkesën e shërbimeve shëndetësore”.

Ai tha se duhet të vendosen kufizime për të arritur një “zvogëlim drastik të ndërveprimit fizik midis njerëzve”.

“Fundshtë thelbësisht e rëndësishme që popullatat të shmangin të gjitha rastet e kontaktit me njerëz nga jashtë grupit me të cilin jetojnë, të cilat nuk janë rreptësisht të nevojshme dhe të qëndrojnë në shtëpi sa më shumë të jetë e mundur”.

Sipas ANSA, përcjell Telegrafi, raporti tha se numri i rajoneve ku përqindja e pacientëve me COVID në kujdesin intensiv ishte mbi pragun kritik ishte rritur nga pesë në tetë.

Ndërsa është bërë e ditur se mosha mesatare e njerëzve që janë pozitivë për COVID-19 ka rënë në 44 vjeç.

News24 Livestream