Home > BOTA

Rishi është një gjarpër, Liz është një luaneshë! Ja seç mendojnë votuesit britanikë vetëm pak javë para se të votojnë për Kryeministrin e ri

Rishi është një gjarpër, Liz është një

Liz Truss renditet më mirë se Rishi Sunak në zgjedhjet e përgjithshme, sipas një sondazhi ekskluziv të zbuluar nga “The Mail” të dielën.

Votuesit kanë pak më shumë gjasa të mbështesnin Sekretaren e Jashtme ndaj ish-kancelarit në sondazhin e ish-zëvendëskryetarit konservator Lord Ashcroft.

Megjithatë, rezultatet do të ofrojnë “zëra” për të menduar për Partinë Konservatore ndërluftuese, pasi ata treguan se laburistët do t’i mundnin të dy kandidatët me një diferencë të konsiderueshme.

Të pyetur për verdiktin e tyre për zotin Johnson, një numër dërrmues i atyre që e mbështetën atë në 2019 thanë se ai kishte bërë një punë të mirë si kryeministër (84%).

Jyjl
Jyjl

Por pas Partygate dhe disa krizave të keqtrajtuara, dy të tretat (67%) gjithashtu thanë se nuk e miratonin karakterin dhe sjelljen e tij personale.

Në gjetje të tjera, votuesit që mbështetën Johnson në 2019, ishin të pavendosur në lidhje me zgjedhjet e ardhshme dhe e krahasuan Sunak me një gjarpër dhe Liz Truss me një luaneshë ose një labrador ‘besnik’.

Sondazhi me 10,000 votues zbulon se ndërsa votuesit favorizojnë në mënyrë margjinale kryesuesen Truss mbi zotin Sunak, Sir Keir Starmer do t’i mundte ata të dy.

Në një tregues se zonja Truss shihet si pasardhësja natyrore e zotit Johnson, 38% e atyre që votuan për të në 2019 thanë se ajo do të bëhej kryeministre më e mirë, kundrejt 29%  pro zotit Sunak. Megjithatë, një në tre ishin të pavendosur, duke treguar se rezultati i konkursit është ende për t’u luajtur.

Flash News

News24 Livestream