Home > BOTA

Ministria e Financave: Ukraina do të marrë 500 milionë euro shtesë nga BE këtë vit

Ministria e Financave: Ukraina do të marrë 500 milionë euro

Ukraina do të marrë këstin e fundit të programit të tetë të ndihmës makro-financiare të BE-së deri në fund të këtij viti.

Ministria kujtoi se më 22 nëntor 2022, Ukraina mori këstin e dytë prej 2.5 miliardë euro, si pjesë e programit të tetë të ndihmës makro-financiare të BE-së. Shuma totale e planifikuar e financimit në kuadër të programit është 5 miliardë euro.

“Ne i jemi sinqerisht mirënjohës Bashkimit Evropian për mbështetjen financiare të dhënë Ukrainës. Fondet e marra do të ndihmojnë në masë të madhe për të siguruar shpenzimet urgjente të buxhetit të shtetit dhe për të mbështetur stabilitetin ekonomik,” tha Ministri i Financave i Ukrainës Serhiy Marchenko.

Shuma totale e asistencës makro-financiare të BE-së për Ukrainën, duke filluar nga 24 shkurti, ka arritur në 6.7 miliardë euro.

Më 18 tetor, Ukraina mori 2 miliardë eurot e para në kuadër të programit të tetë të ndihmës makrofinanciare. Në nëntor të këtij viti, Komisioni Evropian propozoi disbursimin e mbështetjes financiare shtesë për Ukrainën në vitin 2023 duke nisur një program të ri të MPJ-së në shkallë të gjerë për 18 miliardë euro.

Flash News

News24 Livestream