Home > BOTA

Liderët e Unionit: Gati t’i japim statusin e vendit kandidat për në BE, Ukrainës dhe Moldavisë

Liderët e Unionit: Gati t’i japim statusin e vendit kandidat për

27 liderët e vendeve të Bashkimit Evropian ka deklaruar se pritet t’i japin statusin e vendit kandidat për në Bashkimin Evropian për Ukrainën dhe Moldavinë në një samit dy-ditor që do të mbahet në Bruksel të enjten dhe të premten.

Duke folur me gazetarët në Bruksel zyrtari i BE-së tha se “S’ka problem për dhënien e statusit të kandidatit për Ukrainën”

Ai vlerësoi punën e presidentit të Këshillit Evropian Charles Michel, ndërsa shtoi se “Unë do të doja t’ju thoja se është një marrëveshje e përfunduar dhe e lehtë, por pas vitesh pune brenda BE-së, institucionet nuk donin të merreshin me një përgjigje përfundimtare.”

Flash News

News24 Livestream