Home > BOTA

“Kthejini në shtëpi ata që u thirrën pa arsye të duhur”, Putin bën një hap pas, kërkon që “gabimet” e bëra…

“Kthejini në shtëpi ata që u thirrën pa arsye të

Presidenti rus Vladimir Putin ka kërkuar që të korrigjohen “gabimet” e bëra gjatë mobilizimit të pjesshëm aktual.

Dekreti për shpalljen e mobilizimit të pjesshëm – i nënshkruar nga Putin më 21 shtator – përcaktonte se do të thirreshin ushtarakët rezervë me përvojë të mëparshme ushtarake dhe ata me përvojë profesionale të kërkuar nga ushtria. Një total prej 300,000 burrash kanë të drejtë të thirren, sipas dekretit.

Putin tha se kishte shumë pyetje nga popullata për këtë çështje dhe ishte e nevojshme të hetohej çdo rast i vetëm i mobilizimit të gabuar dhe të ktheheshin njerëzit në vendet e tyre të origjinës në rast të gabimeve.

Procesi është kritikuar nga komentuesit në televizionin shtetëror rus dhe ka shkaktuar një eksod të qytetarëve që largohen nga vendi dhe protesta në disa pjesë të Rusisë, veçanërisht në Dagestan dhe Lindjen e Largët Ruse. Protestuesit kanë akuzuar ushtrinë ruse për thirrjen e studentëve, baballarëve dhe burrave, mosha e të cilëve duhet t’i përjashtojë ata nga shërbimi.

Në një deklaratë të regjistruar Putin tha: “Gjatë këtij mobilizimi, lindin shumë pyetje dhe është e nevojshme të korrigjohen të gjitha gabimet dhe të parandalohen që ato të ndodhin në të ardhmen për ata qytetarë që kanë nevojë për një përjashtim.”

“Për shembull, baballarët me shumë fëmijë ose njerëz që vuajnë nga sëmundje kronike ose ata që janë tashmë përtej moshës së shërbimit ushtarak. Është e nevojshme të shqyrtohet secili rast i tillë veçmas. Dhe nëse bëhet një gabim, atëherë e përsëris, duhet të korrigjohet. Kthejini në shtëpi ata që u thirrën pa arsye të duhur”, vazhdoi ai.

Flash News

News24 Livestream