Home > BOTA

Italia finalizon planin e saj të "lejes së gjelbër" kundër COVID-19

Italia finalizon planin e saj të "lejes së gjelbër"

Qeveria italiane po finalizon detajet e planit të saj për të lejuar qytetarët dhe turistët që të vizitojnë monumentet dhe muzetë kulturorë të vendit të quajtur "leje e gjelbër".

Sipas planit, njerëzit që do të jenë në gjendje të tregojnë që janë vaksinuar plotësisht do të jenë të lirë të vizitojnë të gjitha monumentet turistike dhe kulturore të vendit. Plani ndërsa Italia hoqi detyrimin e maskave muajin e kaluar dhe pësoi një rritje të lehtë por të vazhdueshme të infeksioneve të COVID-19. 

Çertifikata "verde" do të hyjë në përdorim javën e ardhshme dhe shpresohet që do të lehtësojë jetën në shoqërinë italiane duke ulur rastet e infeksioneve verore. Vërtetimi i marrjes së vaksinës mund të jetë edhe dixhital, gjë që do e bëjë më të lehtë vërtetimin për vaksinimin e plotë për anëtarët e Bashkimit Evropian. 

 

News24 Livestream