Home > BOTA

“Emigrantët kanë nevojë për më shumë përfshirje të BE-së “/ Draghi kërkon ndihmë nga fqinjët: Duhet angazhim nga vendet e Mesdheut

“Emigrantët kanë nevojë për më shumë

Kryeministri italian Mario Draghi është shprehur se Italia e ka të pamundur të kontrollojë e vetme lëvizjet migratore

Duke  folur në konferencën “Rome Med-Mediterranean Dialogues”, Draghi u shpreh se  duhet një përfshirje e të gjithë vendeve të Mesdheut, por edhe të Europës.

“Ne nuk mund të kontrollojmë vetëm lëvizjet migratore: 63 mijë njerëz kanë mbërritur që nga fillimi i këtij viti, gjashtë herë më shumë se në 2019. Ne kemi nevojë për një përfshirje më të madhe të të gjitha vendeve evropiane, duke përfshirë edhe Mesdheun. Italia vazhdon të promovojë evropiane progres drejt kolektivit të menaxhimit, në një ekuilibër mes përgjegjësisë “dhe solidaritetit”, tha kryeministri Mario Draghi, duke folur në konferencën “Rome Med-Mediterranean Dialogues”.

Flash News

News24 Livestream